0
KUNDVAGN


 
 

SÅ HÄR FUNKAR DET

Att släppa in vilken som helst hund innebär risker och strider mot det kvalitetsarbete som vårdgivare och skolan ska jobba med. Därför jobbar vi med personalägda hundar och hundägare med utbildning och erfarenhet inom sitt yrkesområde. Genom det säkerställer vi kontinuitet, rutiner och kvalitet samt att hunden skapar relation med varje person som önskar kontakt med hunden. 

Varje ekipage får en adekvat utbildning för sin uppgift och varje enhet/skola kan då jobba utifrån verksamhetens systematiska kvalitetsarbete med hunden som komplement. Man får helt enkelt kontroll över situationen och uppfyller Socialstyrelsens krav.

Det finns inga lydnadskrav för att kunna söka till utbildningen. För att bli antagna krävs däremot friska hundar med höftstatus A, B eller C, utan pålagring. Hunden ska ha rätt personlighet, vilket säkerställs med en BPH-beskrivning (Beteende-Personlighet-Hund). Nästa steg är ett skräddarsydd test på arbetsplatsen. Det är viktigt att se om hunden kommer att trivas i sina framtida arbetsuppgifter tillsammans med sin ägare. Vid godkänt på ovanstående går ekipaget vidare till utbildning inom Extrahjälpen som varar ca 6 månader. Teori varvat med praktik på arbetsplatsen. All träning anpassas till vilken personlighet och ras hunden har. Efter slutprovet har vi kontinuerlig kontakt med ekipagen och de får även göra årsprov för att visa att de behärskar och fullföljer de fastställda kraven.

Extrahjälpen kommer till er kommun och utbildar, vilket innebär att ekipagen inte behöver resa. Som arbetsgivare har ni full insyn i utbildningen och arbetssättet är förankrat från ledning och hela vägen till vårdtagaren/eleven.

Nyfiken på hur vårt koncept fungerar? Hör av er till info@extrahjalpen.se så kan vi komma till just er arbetsplats och berätta mer.