0
KUNDVAGN


 
 
MY DOG 5-8 JANUARI 2023

MY DOG 5-8 JANUARI 2023

My Dog 2023

Efter 2 års uppehåll kunde vi och många fler äntligen vara delaktiga på My Dog-mässan.

Varje dag var vi på Caféscenen och berättade om Sociala tjänstehundar inom vård och omsorg, skola och församling.
Intresset var stort och många frågor besvarades både av tjänstehundsekipagen och Line.

Torsdag - Årets Djurhjälte Malin och Hera var med på scenen och berättade om sin vardag på jobbet i skolan. Ni såg de kanske på TV4:s Galasändning före jul. Som rektor på Hjällboskolan har Malin och Hera många järn i älden och verkar bland elever som behöver det mest.

Fredag - fick Malin och Hera sällskap av vårdhundsekipaget Veronika och Pepsi som berättade vilken fantastisk lugnande effekt Pepsi har på enheten Funktionshinder i Härryda.

Lördag - skolhunden Saga med matte Elisabeth från Rävlandaskolan och Therese med vårdhunden Greta på plats. Therese och Greta jobbar natten. Det är stor skillnad när Greta och Therese är på jobb. Bland annat behövs färre behovsmediciner som ger lugnande effekt därför att med Greta ´s närvaro är det lugnt och tryggt och det är roligare att stiga upp på morgonen.

Elisabeth och Saga hade sällskap av en elev från skolan som berättade vad Saga har betytt för honom. Ingen gick oberörd från den föreläsningen. På väg till scenen vände Saga 90 grader för att lägga sig ner framför ett barn som var ledsen. När barnen med förälder hade klappat Saga en kortare stund, var barnet nöjd och gick vidare med sin familj.

Hos oss får hunden utrymme att agera efter vad det tycker är bäst. Föraren får läsa av sin hund på bästa sätt och stötta om det behövs. Hundarna styrs inte av lydnad i sitt arbete, därför att det är att begränsa hundens förmåga att göra det bästa i situationerna.

Det är hunden som i dessa situtioner vet bäst där vi faktiskt kommer till korta.

Söndag - var Forsamlingshundsekipaget Eva och Molly på plats. Eva och Molly arbetar på Råda Församling där de bland annat verkar för alla besökare. Molly gör många glada och stimulerar bland annat till samtal, skratt och rörelse för de som behöver det.

Här kan du höra en intervju i Radio P4 
Gå till 2 timmar 13 minuter och 20 sekunder in i programmet.

För mer information kan du kontakta oss på info@extrahjalpen.se

Line Steffensen