0
KUNDVAGN


 
 

Skolhund

En hund kan även vara ett stöd för barnen i skolan. Det har visat sig att barn som har tillgång till en skolhund regelbundet gör stora framsteg i bland annat inlärning, läsning och läsförståelse. Det skapas ett lugn när en hund är i närheten.  

Hunden ställer inga krav och har intresse av att lyssna till barnet vid ex. högläsning, vilket gör att barnet lättare kan öppna sig och är mer mottaglig för samtal och resonemang kring olika ämnen. Genom att Skolhunden är med i olika aktiviteter i skolan får barnen bland annat empati, motivation, glädje, förväntan, lust att lära sig, nyfikenhet, lust att gå till skolan och förståelse.

Hunden berör oss på olika sätt och är ett fantastiskt komplement där vi människor kommer till korta. Det visar sig gång på gång att hunden läser signaler vi inte kan uppfatta förrän det är ett faktum eller för sent att agera. Ekipaget ger hunden utrymme att agera i sådana situationer och lär sig läsa sin hunds signaler och stödja eller ta hand om situationen för hunden vid behov.Vårt arbetsområde är skolor och bibliotek.

Vi startar utbildningen löpande efter behov och hos oss behöver du inte gå fler påbyggnadsutbildningar för olika arbetsuppgifter och ändamål, utan du är klar efter 6 månader. Det innebär en mindre kostnad för er.

Vi varvar träningen mellan din arbetsplats och ibland hos oss. Milersättning tillkommer när vi behöver förflytta oss.

För mer information och anmälan länk

 

Skolhund