0
KUNDVAGN


 
 

KURSER

Hos oss hittar du flertal kurser och aktiviteter. Nedan hittar du ett urval av de kurser som finns i vårt sortiment men alla är inte aktiva eftersom vi lägger upp kuser utifrån efterfrågan och lämpliga instruktörer. Du hittar samtliga aktuella kurser på länken till webshop där all information om datum, tider och platser finns.

 

Hundträning jägare Härrya Östra
Kickbike - drag med hund
Aktiva hundpromenader
God känsla hos hundfrisören
Agility

Aktivering
Apportering
Blodspår/viltspår steg 1, 2, 3
Balansbollskurs
Brandvakt
Cirkelträning
Fly ball
Freestyle
Gympa-med-hund
Hoopers
Kantarellsök
Klickerträning
Lugna hundmöten
Nose Work steg 1, 2, 3, 4
Promenad utan drag
Prova på olika aktiviter
Rallylydnad
Personspår
Tävlingslydnad alla klasser

Tematräning / prova på 

Utställning och ringträning
Valpkurs
Vardagslydnad, fortsättning efter valpkurs
Vardagslydnad steg 1, 2

 

Aktiva Hundpromenader

Vi träffas torsdagar 11.00 vid Landvetter Hundbutik för att promenera med våra hundar och träna samt göra olika aktiviteter. Vi svarar på frågor och tränar avkoppling med lite fika.

information och anmälan

 

God känsla hos Hundfrisören
Att komma till Hundfrisören kan för många hundar vara en obehaglig upplevelse.
I denna kurs så förbereds hunden och får bekanta sig med verktyg och ljud samt kloklippning

2 tillfällen 

mer information och anmälan

Agility
Hundar som gillar fart älskar agility
Du och din hund tar er igenom en hinderbana med olika typer av hinder. Agility bygger på samarbete och harmoni mellan förare och hund. Tävling sker både individuellt och i lag.

Agility, nybörjare
Vi arbetar från grunden med olika agilityhinder. Följsamhet, kontaktfält och samarbete är viktiga delar i träningen.

Agility, barn
Denna grupp är för dig som är 8 - 16 år. Vi tränar oss fram till ett bra samarbete och förståelse mellan hund och förare.

Agility, fortsättning
I denna grupp är grundträningen klar. Här sätter vi ännu högre fart i banmomenten och bygger de olika banorna tillsammans.

Mer information och anmälan >

 

Aktivering / samspel och service
På aktiveringskursen gör vi roliga övningar, cirkuskonster och olika aktiveringstips som bland annat kan användas i vardagen och på promenader. Kanske kan du lära hunden att hjälpa till i hemmet?

Mer information och anmälan >

 

 

Apportering
Lär din hund att apportera. Gemensamt för all träning i apportering är att det bygger på belöning. Alla hundar tycker att det är roligt att apportera med denna positiva träningsmetod.

Vi tränar att apportera olika saker. Vi anpassar dock alltid träningen efter vad hunden ska användas till. Om din hund ska hämta det du tappar, tränar vi spontanapportering. Ska ni apportera fågel, så lägger vi i stället upp träningen efter denna typ av arbete. Ska du och din hund tävla i lydnad med apportering som moment, så arbetar vi med apportbock.

Mer information och anmälan >

Balansbollskurs
Att träna balansboll med sin hund är både viktigt och kul. En stark och välmusklad hund minskar risken för skador som kan medföra både lidande och stora kostnader.
Genom träning bygger du upp hundens muskeulatur och stärker leder. Hunden blir starkare och smidigare och får en bra koordination och självförtroende. 
Det är dessutom en kontaktskapande form mellan dig och din hund.

Mer information och anmälan

Blodspår / viltspår
Hundar har ett mer eller mindre medfött jaktbehov. Att gå blodspår är ett bra sätt att tillgodose hundens jaktlust. Blodspår passar alla typer av hundar men vi anpassar alltid träningen efter varför du vill träna blodspår, som till exempel för antijaktträning, aktivering, eftersök, tävling eller berikning.

Blodspår/viltspår, Steg 1
Här går vi igenom grundläggande kunskaper för att du ska bli en bra spårläggare. Du lär dig att lägga spår efter din hunds ras och personlighet. Dessutom blir du bättre på att läsa din hund i spåret. Blod, klöv och spårstav ingår i kursen.

Blodspår/viltspår, Steg 2
Här fortsätter vi med att utveckla ditt och hundens arbete ute i spåret.
Ekipagen lägger olika spår för varandra och går igenom olika problemlösningar. 
Blod och klöv ingår självklart i kursen.

Blodspår/viltspår, Steg 3
Här går vi spår efter att mörkret har lagt sig.

Mer information och anmälan >

Brandvakt
Att ha en brandvarnare i huset är en självklarhet för de flesta. 
Visste du att hundens näsa är fantastisk och upptäcker brandlukt/rök långt innan den når brandvarnaren.
Den tiden kan vara avgörande för dig och din familj så varför inte träna upp din hund till att just varna vid rök.

Det är detta som denna kurs går ut på, att din hund väcker och varnar om olyckan skulle vara framme. Du får helt enkelt en levande brandvarnare. Dessutom är detta ett roligt sätt att träna på.

Kursen är på 4 tillfällen och vi tränar både utomhus och inomhus.
Boken Vakna det Brinner av Anders Hallgren ingår i kursen.

Mer information och anmälan

Cirkel och styrketräning

Vi tränar styrka, balans, rörlighet och koordination på ett roligt och positivt sätt.
Stationer med olika övningar för kroppen varvas med vila och återhämtning. När man gått varvet runt har hela kropppen fått ett träningspass.

mer info och anmälan

Fly ball
Hundar som gillar att leka med boll älskar Fly ball. Det är en fartfylld och rolig lagsport som passar alla storlekar och raser. Fly ball är en stimulerande aktivitet för hunden, och vill man gå vidare och tävla finns det möjligheter att bilda ett lag.

Mer information och anmälan >

 

Freestyle
Freestyle ger föraren möjlighet att visa fritt utformade lydnadsprogram till musik. Här kan du ta tillvara individuella egenskaper hos hunden. Det skall vara roligt för både förare och hund och bygger mycket på kontakt och samarbete. 

Mer information och anmälan

 

Gympa med Hund
Styrka-samspel-relation
Varför gympa ensam när du kan göra det tillsammans med din hund?
Det här är kursen för dig som vill kombinera egen gympa och samtidigt aktivera din hund.
Här gympar du efter egen förmåga. Genom olika övningar tränar du din egen styrka, balans och kondition medan din hund övar samarbete, kroppskontroll, kontakt och passivitet.

Kom till träningen ombytt och klar.

Samspelet mellan dig och din hund blir bättra samtidigt som din kondition och muskelstyrka förbättras.
Tillsammans har vi roligt, vad mer kan man begära?

Mer information och anmälan >

 

Hoopers är en rolig sport för alla hundar oavsett storlek och ålder.
Banan innehåller bågar, tunnlar, tunnor och portar som den skall ta sig igenom på olika sätt.

Mer information och anmälan

Kantarellsök lär din hund att söka kantareller. Ute i naturen lär vi hunden att hitta kantareller till middagsbordet. Träningskantareller ingår i kursen.

Mer information och anmälan >

 

Klickerträning
Kursen startar med en teorikväll. Då kommer du bland annat att lära dig om klickerträningens bakgrund, fördelar med klickerträningens olika verktyg och träningssätt samt övningar för dina färdigheter i tajmning. Under de fyra följande tillfällena tränar vi konster och lydnadsmoment. Klicker ingår i priset för kursen.

Mer information och anmälan >

 

 

Lugna hundmöten
Gör din hund utfall eller är allmänt jobbig när ni möter andra hundar? Det finns alltid en förklaring. Under denna kurs får du vägledning i varför hunden gör som den gör och hur du ska träna. Målet med kursen är att du och din hund ska känna er trygga vid olika hundmöten.

Mer information och anmälan >

 

 

Nose Work
Nose Work är en sport som passar alla. Det är en rolig och stimulerande aktivitet då man lär hunden arbeta med doftdiskriminering. Det innebär att hunden lär sig leta efter en viss doft och markerar var den är. Vi arbetar med behållarsök, fordonsök samt sök inomhus och utomhus. Man kan tävla i Nose Work eller bara träna som en bra aktivering för hunden. Hunden blir stimulerad och trött efter ett träningspass.
Nose Work är lätt att träna hemma.

Nose Work, Steg 1
Här introducerar vi söket för din hund. Vi arbetar med behållarsök, inomhussök och utomhussök. Vi tränar på spårstart, sökmetodik, koppelhantering och belöning samt hur vi bör förhålla oss i söket med mera.

Nose Work, Steg 2
Vi fortsätter att träna med doften Eukalyptus som doftkälla. Med större och svårare sökområden inom- och utomhus. Vi introducerar även fordonsök.

Nose Work, Steg 3
Nu är din hund så duktig i Nose Work så vi kan avancera ännu mer i behållarsök, utomhussök och inomhussök samt fordonsök. Vi börjar här träna in markering som din hund ska göra när den hittar doftkällan.

Nose Work, Steg 4
I denna kurs börjar vi förbereda oss för att kunna tävla. Du kommer att få möjlighet att göra ett doftprov som visar på att hunden vet vad den ska hitta för doft. Doftprovet är på Eukalyptus som man tävlar med i Klass 1.

Mer information och anmälan >

 

 

Promenad utan drag
Är du trött på att din hund drar i kopplet? Då är det här kursen för dig. Det finns alltid olika sätt att komma fram till ett färdigt moment. Men här lär du dig de sätt som passar just din hund.

Mer information och anmälan >

Prova på olika aktiviteter
Här tränar vi efter tema och du och din hund får testa på olika aktiviteter.
Vi tränar Nose Work för nybörjare, Lugna hundmöten, Balansboll, Inte dra i koppel och spår.

Mer information och anmälan

 

Koppel och kontakt - kurs
Denna kurs passar dig som vill få mer harmoniska koppelpromenader. Vi blandar teori med många praktiska övningar. Kursen avslutas med en gemensam promenad där vi får tillfälle att använda oss av de olika träningstipsen

Mer information och anmälan

 

 

Rallylydnad
Rallylydnad är en sport för dig som söker en annan träningsform tillsamman med din hund. Du och din hund går en bana med skyltar som visar olika lydnadsmoment som ni ska utföra. När ni arbetar genom de olika momenten är det tillåtet att kommunicera med hunden genom ditt kroppsspråk och beröm. Man kan tävla rallylydnad i olika klasser. Det går ut på att komma genom en banan med olika moment utan fel.

Mer information och anmälan >

 

 

Personspår
I denna kurs får du och din hund träna på föremålsspår/personspår. Att spåra är ett bra alternativ för aktivering eller för att avancera till tävlingsnivå.

Mer information och anmälan >

 

 

Tävlingslydnad alla klasser
Det här är en kurs för dig som vill ha hjälp med att träna moment som ingår i lydnadstävlingens olika klasser. Här kan du träna klass 1, 2, 3 och Elit. Personlig träningsplan ingår.

Mer information och anmälan >

Tematräning / prova på
Tanken är att du och din hund kan prova på olika aktiviteter som
Nose Work, Lugna hundmöten, Balansboll, Inte dra i koppel alt. Gympa med hund, Person/föremålsspår.

Vi tränar både inomhus och utomhus.

 

Valpkurs
Alla valpar mellan 3 och 6 månader är välkomna till vår valpkurs. Under teorin pratar vi grundläggande om bland annat hundens språk, vikten av miljöträning, din roll som vägledare, olika inlärningsmodeller, barn och hund och raskunskap med mera. Under praktiken arbetar vi med grundläggande moment och olika aktiveringsövningar. Vi utgår alltid från valpens egen takt och utveckling.

Info och anmälan till Valpkurs>

 

Vardagslydnad, fortsättning efter valpkurs
När du gått valpkurs eller din hund är äldre än 7 månader. Vardagslydnad går ut på att träna olika moment som man har hjälp av i vardagen. Samtliga steg innehåller både teori och praktik.

Vardagslydnad, Steg 1
Alla övningar i steg 1 bygger på sådant som är användbart i vardagen, såväl på promenaden som i hemmet. Under teorin pratar vi bland annat om belöningsteknik, vårt kroppsspråk och signaler som vi ger hunden, effektiv och positiv träning, halsbandets och kopplets betydelse, att lämna hunden hemma samt att övervinna rädsla med mera.

Vardagslydnad, Steg 2
Här är målet att kunna träna med hundarna helt och hållet lösa i gruppen. Vi tränar in nya övningar och du lär dig att kunna lita mer och mer på din hund i gruppen. Teorin handlar främst om berikning och stress men är även behovsanpassad efter gruppens övriga frågor och funderingar.

Mer information och anmälan >